Mistrovství republiky 2014 se zadáním titulu CACT, 17. 10. 2014 - 19. 10. 2014, areál Dog Center Ajax

27.10.2014 19:33

MR 2014 jsme zahájili už v pátek příjezdem do areálu Dog Center Ajax ve Volenici. Večer proběhl v přátelské náladě. Většinou se potkáváme s těmi samými nadšenci. Na závodě jsme dokonce potkali holky ze Slovenska, které přijely takovou dálku poměřit síly. Ubytovaní jsme byli se Zojou s Arem a s Peťou s Renie (Gordy byl poprvé na pokoji se zvířetem stejného pohlaví). Noc byla trochu divoká a moc jsme toho nenaspali. Gordy na Ara pořád povrkával a někde za zdí celou noc ječel nějaký hafík, který rozštěkával celé okolí... Proto nám ani nevadilo ranní vstávání :)

Akce začala nástupem, kontrolou identifikace psa a rozlosováním. Vytáhla jsem nám startovní číslo dvě. Po rychlé snídani se odjelo na stopy. Počasí nám přálo, bylo bezvětří a v ranní rose byl vidět každý krok. Terén nám také vyhovoval, tráva po kotníky byla super. Ale už na nášlapu bylo vidět, že to nedopadne dobře. Gordy byl roztěkaný, ani si nevrtěl ocasem. Celý týden před MR byl trochu mimo, nic moc se mu nechtělo a ke všemu byl vlažný. Možná na něj padla podzimní únava :D Po prvním lomu, bylo jasné, že to bude hrůza. Gordy se zastavil snad u všech myších děr, které cestou potkal. První předmět sice nějak zalehl, ale tím stopu zakončil. Pak už se naplno věnoval myšilovu. Pan rozhodčí Zimek stopu po třetím povelu ukončil. Škoda, že to tentokrát nevyšlo. Na závodě na Slovensku se nám i při nepřízni počasí a divoké zvěře dařilo víc. Naše vystoupení na MR tedy dopadlo tak, že jsme skončili pátí a opět poslední :) Nevadí, alespoň se máme pořád kam posouvat :D

Zojin Ar se oproti nám předvedl a svojí nejslabší disciplínu vcelku zvládl (79 bodů). Kompletní výsledky na stránkách HW klubu a ještě výsledky z časopisu Pes - přítel člověka.

Po obědě jsme se jeli kouknout na zkoušky v kategorii FH, kde bylo opravdu na co se dívat. Po FH bylo slavnostní vyhlášení kategorií FPr1 a FPr3.

Je potřeba poděkovat všem z HW klubu i mimo něj, kteří se podíleli na organizaci a zajištění mistrovství. Páni rozhodčí si také zaslouží poděkování za objektivní posuzování. Závod jsme si i přes neúspěch moc užili, jsem ráda, že jsem zase po čase viděla známé tváře. Všem úspěšným ještě jednou gratuluji a těm neúspěšným přeji hodně štěstí příště :)