LVT Švábov 2014

20.08.2014 10:12

        Letošní LVT Švábov se konal v termínu od 26. 7. - 2. 8. 2014. Tábor pořádala tradičně Anička Brázdová (www.seahawk.cz). Poslušnost si s námi protrpěl Martin Pejša, obrany měl v režii Honza Böhm a na stopy s námi ráno vstávali Tomáš Pospíšil a Lukáš Kraus. V podstatě se nám celý týden věnovali mistři ve svém oboru.

    Tábor jsem původně chtěla pojmout řádně rekreačně, poslední dobou šly totiž i stopy do kopru a byla jsem totálně demotivovaná. O zkouškách, které se konaly ve středu, se nedalo ani mluvit... Ranní vstávání mi ale mimořádně nedělalo problémy, tak se každý den stopovalo. Na konci týdne se na naší stopu dalo i koukat. Dostala jsem spoustu rad, které se budu snažit uplatnit při tréninku. Při poslušnostech stále bojujeme s motivací. V našem případě je to nekonečný příběh, kdy se bez pamlsků neudělá prakticky nic. Hledání jiné "nežrací" motivace je stále neúspěšné. Jednou jsme dokonce Martina Pejšu naším výkonem ukolíbali a z ochozů se ozvalo: "Dělejte něco, mistr nám usíná!" :D Z první přiložené fotky je jasně vidět, co si Gordy o poslušnosti myslí! :) Nakonec jsme i při poslušnosti našli společnou řeč a místy to vypadalo i dobře :)

   Za to v obranách s Honzou se Gordy vyloženě našel! Kousal ochotně, štěkal a celý týden předváděl vyrovnané a silné zákusy. Gordy překvapil, u něj je to s obranama jako na houpačce. Někdy se mu chce a někdy vůbec... Honza mu na Švábově asi sedl :)

   Celý týden se netočil jenom kolem psů. Sešla se parádní parta lidí, a tudíž bylo o zábavu postaráno. Hodně se hrál volejbal, ve kterém jsme byli den ode dne lepší. Naše výkony stoupaly a zápasy byly čím dál tím víc dramatičtější. Už nešlo jen o vítěžství, šlo i o prestiž. :) I mimo kurt bylo dost zábavy... Všechno dokumentovala Hanka Jemelková, kterou jsem stejně jako loni oloupila o fotky. Děkuji, jsou super! :)

Všem zúčastněným děkujeme za skvělou společnost!